StartUp4kids Foundation - Aflatoun Nederland

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als mens vind ik het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen uit ik op dit moment via financiële ondersteuning aan de vrijwilligersorganisatie StartUp4kids, waar sociaal achtergestelde kinderen een kans krijgen om te leren ondernemen en zo op eigen kracht hun dromen kunnen nastreven. Door het opzetten van een mini-onderneming ontdekken en ontwikkelen de kinderen hun talenten, leren ze samenwerken, plannen en budgetteren en omgaan met geld én bereiden zij zich voor op een onafhankelijke en ondernemende toekomst.

Voorgaande jaren heb ik mij ook persoonlijk ingezet als vrijwilliger voor StartUp4kids en mogen helpen aan de groei van deze stichting, zodat er elk jaar weer meer kinderen de sociale en financiele scholing (Aflatoun lesprogramma) konden volgen. Dit heb ik gedaan op het gebied van fondsenwerving, crowdfunding, organiseren van verschillende fondsenwervende evenmenten (o.a. Dam tot Damloop en Damloop Mini) en diverse media/communicatie taken gericht op het vergroten van de online zichtbaarheid van StartUp4kids. Het was een geweldig en leerzaam avontuur en ik blijf verbonden met de stichting via de Business club voor ondernemers; de Xtraclubvan100.

Op dit moment focus is mij weer volledig op mijn werkzaamheden binnen de Life Science als Quality consultant en draag ik zo op deze manier ook weer bij aan de Sustainable Development Goals (SDGS) en dan nu SDG 3 "Health". Ik kan mij dan ook volledig aansluiten bij de missie van de

"A world where every child, man and woman can afford and has access to the quality medicines and health products to lead a healthy and productive life"

- World Health Organization -


Yvonne Roeterdink

XtraClubvan100

Als ondernemer steun ik jaarlijks een klas kinderen in een ruraal gebied in Peru, zodat deze klas de sociale en financiele lessen kunnen volgen via StartUp4kids.

Meer weten over deze business club?

StartUp4kids

StartUp4kids Foundation gelooft in een wereld waarin alle kinderen zich optimaal kunnen ontplooien. Daarom zet StartUp4kids (voorheen Stichting Proniños) zich al vanaf 2009 in om sociaal achtergestelde kinderen extra scholing te bieden op sociaal, financieel en persoonlijk vlak, zodat zij op eigen kracht hun dromen kunnen nastreven. Lees hier wat StartUp4kids uniek maakt binnen de goeden doelen wereld.